Sporten

Rugby en cricket zijn ontzettend populair in Nieuw-Zeeland. Deze sporten worden door jong en oud gespeeld of bekeken. Rugby League en hockey wordt ook gespeeld, alhoewel in mindere mate.

Nieuw-Zeelanders houden wel van een gokje, met name paardenraces zijn ontzettend in trek. Eigenlijk elke stad en dorp heeft een renbaan waar zeker een paar keer per jaar races worden gehouden. Watersporten zijn ook populair in Nieuw-Zeeland, dat is ook niet verwonderlijk als u bedenkt dat iedere Nieuw-Zeelander niet verder dan 100 km van de kust vandaan woont. Het prachtige gevarieerde landschap en de geringe bevolkingsdichtheid van Nieuw-Zeeland maken haar een ideaal wandelland.

Als u van actie houdt, dan bent u in Nieuw-Zeeland aan het juiste adres. Sporten zoals bergbeklimmen, bungy-jumpen, wildwatervaren, parachutespringen en diepzeeduiken kunnen hier door iedereen met harte lust beoefend worden. Typisch Nieuw-Zeelandse sporten zijn rap-jumping en zorbing, deze sporten zijn zeker niet voor angsthazen weggelegd. Rap-jumping is een soort abseilen waarbij u langs de muur van een hoge wolkenkrabber voorwaarts naar beneden rent. Bij zorbing wordt u in een dikke doorzichtige pvc-bal van een helling naar beneden gerold, de bal kan een snelheid krijgen van zo’n 50 kilometer per uur.

Skiën kunt u zowel op het Noordereiland als op het Zuidereiland. De pistes zijn niet zo goed uitgerust als die in Europa en kunnen hier dan ook niet mee vergeleken worden. Een voordeel is wel dat de skipistes in Nieuw-Zeeland een stuk rustiger zijn dan de meeste Europese skipistes.