Reisperiode

De drukste periode in Nieuw-Zeeland is gedurende de warme maanden van november tot april, en de skigebieden gedurende de winter (juni, juli en augustus). Het hoogseizoen in Nieuw-Zeeland is tijdens de schoolvakanties van eind december tot eind januari. Tijdens deze vakantie zijn de wegen zeker drukker en is het aan te raden om boekingen te maken voor overnachtingen en excursies. Aan te raden is om de vakantie te plannen net voor of net na deze drukke periode.

Per seizoen kan Nieuw-Zeeland qua uiterlijk sterk verschillen. Zo zijn in het voorjaar de heuvels groener en is er meer sneeuw op de bergtoppen te vinden. In de periode januari tot april, oogt het landschap na een warme zomer droger en ziet men vaker drooggevallen rivieren of minder rivieren die water afvoeren. Daarnaast zijn de temperaturen vaak aangenamer dan in de lente en is er minder kans op langdurige natte periode. Tevens kan men in deze periode erg veel last hebben van de zandvliegen (sandflies). Meer over zandvliegen vind je hier.

Van juni tot september is het in Nieuw-Zeeland winterseizoen en zijn er volop mogelijkheden voor skiën. In de winter kan het zijn dat veel wandelpaden of wegen afgesloten zijn vanwege sneeuwval.