Paspoort, visum en vliegtickets

Paspoort

Voor houders van een Nederlands paspoort is voor reizen naar Nieuw-Zeeland een geldig paspoort verplicht. Na terugkomst in Nederland dient deze echter wel drie maanden geldig te zijn. Bij een verblijf van langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland gelden andere voorwaarden. U kunt dan bij de ambassade een visum aanvragen.

Indien u naast Nieuw-Zeeland, Azië of de Pacific-eilanden bezoekt, moet uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn na terugkomst in Nederland.

Visum

Voor de Pacific heeft u geen visum nodig indien u niet langer blijft dan 31 dagen (Cook-eilanden) of twee maanden (Fiji).

Realiseert u zich wel, dat indien u niet de juiste grensdocumenten bezit, de daaruit voortvloeiende gevolgen altijd voor uw eigen rekening komen.

Zorg ook altijd dat u een kopie van uw paspoort, visum, tickets en verzekeringspapieren maakt en ergens opbergt. Dit versnelt het proces indien u onverhoopt uw originele documenten mocht verliezen.

Vliegtickets

Wanneer u de vliegtickets heeft ontvangen,geven wij als advies om uw reisbescheiden goed te bestuderen en na te kijken, zodat u er zeker van bent dat het een en ander overeenkomstig uw boekingsopdracht is uitgevoerd.

In verband met de veiligheidsmaatregelen op de vliegvelden en de verzekeringsbepalingen van de luchtvaartmaatschappijen, is een juiste tenaamstelling van het vliegticket en tevens van het visum vereist. Als de naam op het vliegticket niet overeenstemt met de naam in het paspoort, kan helaas niet worden ingecheckt.

Daarom wijzen wij u er met nadruk op de gegevens thuis met elkaar te vergelijken en zo nodig het ticket tijdig en vooraf, in overleg met uw reisadviseur, te laten aanpassen. Dit kan betekenen dat een nieuw vliegticket moet worden uitgeschreven, waardoor dan eventueel extra kosten verschuldigd zijn.

Vaak wijzigen luchtvaartmaatschappijen hun vertrek- en aankomsttijden in de tijd tussen uw boeking en uw vertrek. De meeste tickets worden echter ver voor uw vertrekdatum aangevraagd en uitgeprint. De tijden op het ticket komen dan ook vaak niet overeen met de werkelijke vertrek- en/of aankomsttijden. Op uw reisschema kunt u echter te allen tijde de juiste tijden terugvinden.

Uw vliegticket bestaat uit verschillende coupons, waarop alle trajecten van uw reis zijn weergegeven. Voor ieder te vliegen traject zit er een coupon in uw ticket. Indien u tijdens een traject in een of meerdere plaatsen tussenlandingen maakt, zijn deze niet weergegeven op uw vliegticket. Stopovers daarentegen wel. Bij lange vluchtschema’s zijn de laatste vliegtrajecten weergegeven op een van de laatste coupons van het ticket.