Kaarten en informatie onderweg

Het is niet erg moeilijk om aan wegenkaarten te komen die u van voldoende informatie voorzien om u door het land te leiden. Wel is het handig om toeristische routekaarten aan te schaffen die u naar de bijzondere plaatsen leiden. Daarnaast beschikt onder andere de Lonely Planet over gedetailleerde kaartjes van de meeste relatief grotere plaatsen welke erg handig kunnen zijn voor het vinden van onder andere campings of bijzonder locaties. De regionale kaarten van Jasons, welke gratis zijn te verkrijgen in Nieuw-Zeeland kunnen tevens gemakkelijk zijn onderweg. Daarnaast staan de meeste toeristische trekpleisters goed met borden langs de weg aangegeven.

Bij het huren van een auto of een camper krijgt u beperkte wegenkaarten van de desbetreffende verhuurmaatschappij. Veel verhuurmaatschappijen bieden tegenwoordig wel de optie aan om een navigatie-systeem te huren. Vooral wanneer u veel gaat reizen is dit aan te raden. Als je eenmaal een verkeerde weg bent ingeslagen in Nieuw-Zeeland, dan kan het lang duren voordat u weer bewegwijzering tegenkomt.

Indien u lid bent van de ANWB, neem dan vooral uw pasje mee. Vaak kunt u bij automobielorganisaties zoals AA wegenkaarten verkrijgen op vertoon van uw ANWB pasje.