Inwoners van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft 3,8 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 75 procent van Europese afkomst is. De meeste Nieuw-Zeelanders zijn van oorsprong Brits, alhoewel Nederlanders ook goed vertegenwoordigd zijn. Rond de 14 procent van alle Nieuw-Zeelanders is Maori, ongeveer 5 procent komt van de Pacific eilanden en circa 4,5 procent is van Aziatische afkomst. Doordat het merendeel van de Nieuw-Zeelanders van Europese afkomst is, is het Christendom de meest voorkomende religie in het land. En dan met name de Anglicaanse kerk en de Presbyteriaanse kerk. Hindoeïsme, judaïsme, de Islam, Ratana en Ringatu zijn tevens vertegenwoordigd. De Ratana en de Ringatu zijn religies van de Maori.

De Engelse taal wordt het meest gesproken door de Nieuw-Zeelanders. Toch is het Maori een officieel erkende taal in Nieuw-Zeeland die steeds meer van nationaal belang wordt.

Ongeveer zeventig procent van de bevolking in Nieuw-Zeeland woont op het Noordereiland, onder hen zijn veel Maori’s. Het Zuidereiland is dus zeer dunbevolkt, er leven hier maar net iets meer mensen dan in de stad Auckland.

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, alhoewel Wellington de hoofdstad is. Zij heeft bijna een miljoen inwoners en is daarmee de grootste metropool in de Stille Zuidzee.