Door de douane
Invoer in Nieuw Zeeland

De douane van Nieuw Zeeland controleert streng op invoer van onder andere eten. Zorg ervoor dat je geen eten bij je hebt als je langs de douane komt. Daarnaast kan het zijn dat bijvoorbeeld wandelschoenen of tentharingen gecontroleerd worden op aarde of vuil. Zorg dus dat je deze schoonmaakt voordat je vertrekt. Voor medicijnen is een medisch paspoort geen overbodige luxe.

Op de website van de Nieuw Zeelandse douane vind je een uitgebreide uitleg over wat aangegeven moet worden.

Invoer in Nederland

Voor bepaalde goederen gekocht in landen die geen lid zijn van de EU, gelden bepaalde regels met betrekking tot het invoeren in Nederland. U mag van deze goederen maar een bepaalde hoeveelheid belastingvrij meenemen naar Nederland. Deze regels gelden uitsluitend voor personen van 17 jaar en ouder.

U kunt goederen waarop geen verbod of beperking van toepassing is, belastingvrij naar Nederland meenemen tot een totaal bedrag van EUR 176,-. Deze waardebeperking geldt voor producten die u in een gewone winkel heeft aangeschaft en waarover u al BTW betaald heeft en voor artikelen die u belastingvrij in een taxfree shop heeft gekocht. Indien het totaalbedrag hoger is dan EUR 176,-, moet er belasting over betaald worden.